8 επαγγέλματα που συνδέονται με τα ταξίδια!

επαγγέλματα πυο συνδεόνται με τουρισμό

Για να είσαι εδώ, τότε λατρεύεις τα ταξίδια και τον τουρισμό. Ίσως μάλιστα να “επενδύεις” σε αυτά, οικονομίες πολλών μηνών ή και ετών. Ίσως ακόμη να μην έχεις προγραμματίσει το επόμενο σου ταξίδι. Είτε απλά να απορείς, πως θα μπορούσες να συνδυάσεις το πάθος σου για εξερεύνηση, με μια κερδοφόρα εργασία. Υπάρχουν δεκάδες επαγγέλματα που συνδέονται άμεσα με ταξίδια. Έτσι υπάρχουν αρκετοί που “αμείβονται” ενώ ταξιδεύουν. Πάμε να δουμε ποια είναι αυτά.

Πρώτα όμως λάβε μέρος στον διαγωνισμό!

Αεροσυνοδός το πρώτο, απο τα επαγγέλματα που συνδέονται με τα ταξίδια!

Εύλογο να είναι στην πρώτη θέση. Οι αεροσυνοδοί μάλιστα, έχουν την δυνατότητα να γυρίσουν όλο τον κόσμο. Και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. Ανάλογα με την αεροπορική ένας-μια αεροσυνοδός θα ξεκινήσει με μικρά ταξίδια, που θα του επιτρέπουν να αφιερώσει ίσως και λίγο χρόνο στην περιοχή προορισμού. Με τον καιρό και όσο η εμπειρία αυξάνεται τα ταξίδια θα γίνονται μεγαλύτερα. Φυσικά, μην ξεχνάς ότι υπάρχουν ορισμένα αρνητικά. Παράδειγμα είναι το γνωστό μας jet lag. Ίσως επίσης κάποιες φορές να μην υπάρχει η “ευκαιρία” εξερεύνησης του προορισμού καθώς ίσως η ώρα της επιστροφής να είναι κοντά στην ώρα άφιξης. Βέβαια η αμοιβή στο επάγγελμα είναι αρκετά καλή. Αν σκέφτεσαι λοιπόν να εργαστείς ως αεροσυνοδός, σου προτείνουμε να επισκέπτεστε τις σελίδες των αεροπορικών. Εκεί θα βρίσκεις πιθανές αγγελίες. 

Μουσικός: περιοδείες και ταξίδια!

Ουπς! Ίσως απορείς λίγο τώρα. Λογικό. Όμως σκέψου τον αγαπημένο σου τραγουδιστή. Κάνει περιοδείες μόνο στην χώρα του; Σίγουρα όχι. Μεγάλα (και όχι μόνο) συγκροτήματα πραγματοποιούν συχνά περιοδείες. Έτσι έχουν την δυνατότητα -και πολλές φορές τον χρόνο- να θαυμάσουν ένα μέρος μακριά από την χώρα τους. Μάλιστα, αμείβονται για αυτό. Εκτός των οργανωμένων περιοδειών μεγάλων συγκροτημάτων όμως υπάρχουν και οι buskers. Πρόκειται για άτομα με πάθος για αλλαγές και μουσική. Είναι οι μουσικοί που παίζουν στον δρόμο και πολλές φορές πολύ ταλαντούχοι. 

Ταξιδιωτικός Μπλόγκερ, απο τα δημιουργικά επαγγέλματα που έχουν ως πηγή τα ταξίδια

Ίσως μπορούσες να αποκαλέσεις εμάς μπλογκερς! Υπάρχουν άτομα που αγαπούν την εξερεύνηση, και δημιουργούν ένα ιστότοπο, ώστε να μοιραστούν εμπειρίες, και συμβουλές. Το ξεχωριστό πλεονέκτημα ενός blogger, είναι πως μέσα από την δουλειά του βοηθάει δεκάδες άτομα για ένα μέρος που έχει επισκεφτεί. Μπορείς να ξεκινήσεις με τη δημιουργία ενός απλού blog, και στην συνέχεια να το εξελίξεις. Ίσως κάποια στιγμή να λάβεις και κάποιες χορηγίες.

Φωτογράφος τοπίων

Υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι φωτογράφοι από όλο τον κόσμο, που εξειδικεύονται στην ταξιδιωτική φωτογραφία. Συνήθως είναι και άριστοι φωτογράφοι τοπίων. Ο τρόπος που δουλεύουν είναι λίγο σύνθετος. Είτε έχουν μόνιμη συνεργασία με φωτογραφικά πρακτορεία είτε δουλεύουν ελεύθερα (freelancers). Στη πρώτη περίπτωση έχουν συγκεκριμένο μισθό ανα έτος ή ανα ταξίδι. Στην δεύτερη περίπτωση πουλούν τις εικόνες τους διαδικτυακά σε μεγάλα site. Αν σε ενθουσίασε ξεκίνα μαθήματα φωτογραφίας άμεσα! 

Ταξιδιωτικός πράκτορας

Ένας ταξιδιωτικός πράκτορας -όπως και πιλότος ή αεροσυνοδός, λείπει αρκετές ημέρες από το σπίτι. Μάλλον καλύτερα, περισσότερες μέρες είναι εκτός της πόλης του, παρά εντός. Παρόλο που το επάγγελμα του πράκτορα είχε ύφεση τα τελευταία χρόνια, λόγω του ίντερνετ, τώρα η τάση το ξανα ανέβασε. Κάθε group έχει έναν δικό του επικεφαλής που είναι υπεύθυνος για το ταξίδι. Αν μάλιστα έχει κάποιος εμπειρία, τότε λαμβάνει μέρος σε ταξίδια σε όλο τον κόσμο. 

Πωλητής 

Ένα ακόμη από τα επαγγέλματα που συνδυάζεται με ταξίδια είναι αυτό του πωλητή. Μεγάλες κυρίως εταιρείες έχουν ακόμη και “ομάδες” πωλητών. Η κύρια τους αρμοδιότητα είναι αν ταξιδεύουν προκειμένου να συναντήσουν υπάρχοντες ή μελλοντικούς πελάτες. Μάλιστα θα λέγαμε πως είναι και από τα επαγγέλματα που αφήνουν λίγο περισσότερο χρόνο για εξερεύνηση. Φυσικά η εταιρεία που εργάζονται συνήθως καλύπτει το 100% του κόστους του ταξιδιού.

Σκίπερ

Ως σκίπερ χαρακτηρίζεται ο “καπετάνιο” ενός ιστιοφόρου. Ένας skipper μπορεί να εργαστεί σε οποιαδήποτε εταιρεία ανα τον κόσμο. Μην ξεχνάς πως υπάρχουν πολλές χώρες με έντονη παρουσία τουρισμού που συνδυάζεται με την ναυτιλία. Εκδρομές, περιηγήσεις, και μεταφορές με ιστιοφόρα πάντα έχουν ανάγκη από έναν καπετάνιο. Είτε αυτά γίνονται στην Αίγινα, είτε στην Ίμπιζα. 

Πλήρωμα κρουαζιερόπλοιου

Ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει κρουαζιέρα. Ανεξαρτήτως αν έχεις κάνει κάποια στιγμή ή όχι, φαντάζεσαι ότι μια κρουαζιέρα μπορεί να επισκεφτεί 2 και παραπάνω χώρες και αρκετές πόλεις. Ακόμη και μικρές κρουαζιέρες 2-3 ημερών στα ελληνικά νησιά, “δένει” σε τουλάχιστον 5 λιμάνια. Έτσι λοιπόν, σκέψου να είσαι πλήρωμα ενός μεγάλου κρουαζιερόπλοιου! Σε λίγα χρόνια είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έχεις ταξιδέψει σε ένα μεγάλο μέρος του κόσμου, που βρέχεται από θάλασσα. 

Κλείνοντας να θυμάσαι πως αν καταφέρεις να κάνεις αυτό που λατρεύεις τότε σίγουρα θα πετύχεις. Φυσικά πρέπει να έχεις κατά νου πως ακόμη και ένα επάγγελμα των ονείρων σου πιθανό να έχει δυσκολίες και ορισμένα απρόοπτα. Αν δεν καταφέρεις να επιλέξεις ένα από τα επαγγέλματα που σχετίζονται με ταξίδια, να θυμάσαι. Σαν ταξιδιώτης έχεις άλλα οφέλη. Μοναδικά.

Διάβασε ακόμη!

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *