Αλάσκα: Βόλτα με έλκηθρο! (Προγραμματισμός και κόστη)

αλάσκα βόλτα έλκηθρο

Η Αλάσκα εκτός από ταξίδι ονείρων για πολλούς, είναι και πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερική. Τα σύνορα της, “ακουμπούν” τον Καναδά, τη Ρωσία και βρέχεται από τον Αρκτικό και τον Ειρηνικό ωκεανό. Οι θερμοκρασίες που καταγράφονται στην Αλάσκα, είναι γνωστό πως συχνά πέφτουν κάτω από το 0. Η χαμηλή θερμοκρασία στην Αλάσκα, έχει ως αποτέλεσμα και των μεγάλο αριθμών χιονοπτώσεων. Αυτό, καθιστά ιδανικό μέρος για βόλτα στα χιονισμένα δάση της Αλάσκα, με ένα έλκηθρο. Το έλκηθρο, σέρνεται στην πούδρα του χιονιού από τα αγαπημένα Χάσκι, που το απολαμβάνουν όσο και εσείς.

Προγραμματισμός ταξιδιού στην Αλάσκα

Αρχικά, πρέπει να αποφασίσεις πως θα φτάσετε στην Αλάσκα. Αν αποφασίσετε να ξεκινήσεις από την Ελλάδα, η εταιρία Condor, μάλλον θα σας λύσει τα χέρια. Διαθέτει πτήση από Φρανκφούρτη και σε 10 ώρες περίπου θα βρίσκεσαι στην Αλάσκα. Το Άνκορατζ, μπορεί εύκολα να είναι το αεροδρόμιο του προορισμού σου. Υπάρχουν ταξιδιωτικά γραφεία της περιοχής που προσφέρουν όχι μόνο την ξενάγηση, αλλά και την ένδυση. Σου παρέχουν πλήρη ρουχισμό, μπότες και κράνος. Η συμβουλή μας, είναι εσωτερικά να αποφύγεις τα βαμβακερά, καθώς διατηρούν τον ιδρώτα και είναι εύκολο να κρυώσεις. Η Αλάσκα, θεωρείται περιοχή που μπορείς να την επισκεφτείς σχεδόν όλο τον χρόνο. Παρόλα αυτά, αν ο σκοπός σου είναι η βόλτα με το Έλκηθρο στην Αλάσκα καλύτερα είναι να το προγραμματίσεις αρχές Νοεμβρίου, μέχρι μέσα Απριλίου. 

Διάρκεια ταξιδιού & κόστη για την βόλτα με το έλκηθρο

Η διάρκεια του ταξιδιού μέχρι το Άνκορταζ, από την Ελλάδα είναι περίπου 10-12 ώρες. Άρα αρχικά ίσως χρειαστείς δύο περίπου ημέρες, μόνο για να φτάσεις και να επιστρέψεις από την Αλάσκα. Το κόστος για τα εισιτήρια αν τα κλείσεις εγκαίρως με επιστροφή είναι περίπου στα 600€/άτομο! Η διάρκεια για την βόλτα με έλκηθρο στην Αλάσκα μπορεί να ξεκινήσει από μια ώρα, με κόστος 140€/άτομο και να φτάσει ακόμη και τις 6 ημέρες, με κόστος περίπου 800€. Με σύντομο υπολογισμό, το κόστος με μεταφορά και διαμονή, καθώς και φαγητό είναι περίπου στα 1500€/άτομο, για περίπου 6 ημέρες. Μπορείς, εύκολα να το συνδυάσεις, μαζί με ολιγοήμερες διακοπές, στον μαγευτικό και εξίσου παγωμένο Καναδά. 

Tip: Όσο πιο νωρίς κλείσεις τα εισιτήρια και το τουρ, τόσο πιο οικονομικά θα σου έρθει. Σημαντικές εκπτώσεις μπορείς να βρεις εδώ!

Κλείνοντας…

…Η βόλτα στην Αλάσκα με έλκηθρο, θεωρείται εμπειρία ζωής, και είναι! Θα δεις από κοντά γκρίζους λύκους, αρκούδες και δεκάδες υποαρκτικά ζώα. Ακόμη, αν μπορείς διανυκτέρευσε στο καταφύγιο Τοκόσα! Δεν είναι προσβάσιμο από τον δρόμο, και θα έρθεις σε επαφή με την άγρια ομορφιά του παγωμένου Τοκοσίτνα. 

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *