Απόδραση για γερές αντοχές: Γύρος 11 πόλεων στην Ολλανδία

Gyros 11 poleon

Τελευταίες ημέρες για τον διαγωνισμό!

Αν ανήκεις στους ταξιδιώτες που δοκιμάζουν το κάτι ξεχωριστό, τότε μείνε εδώ. Η ευρωπαϊκή Ολλανδία για πάνω από 100 χρόνια, οργανώνει κάτι ξεχωριστό. Πιο συγκεκριμένα ο γύρος των 11 πόλεων γίνεται στην βόρεια πλευρά της χώρας. Αποτελεί έναν σίγουρα πολύ ξεχωριστό τρόπο να δεις την χώρα, αρκεί να έχεις γερές αντοχές. 

Ο γύρος των 11 πόλεων στην Ολλανδία 

Ο γύρος των 11 πόλεων, στην “αυθεντική” του διαδρομή, γίνεται τον χειμώνα, σε μορφή ice skating. Η εκκίνηση και το τερματισμός είναι η περιοχή Bolsward. Εκεί, οι αθλητές καλούνται να διασχίσουν διαδρομή συνολικού μήκους 200 χιλιομέτρων. Οι συμμετέχοντες ξεκινούν σε διαφορετικές ομάδες, από τις 05:00 έως τις 08:00 στο κέντρο της περιοχής. Έχουν στην διάθεση τους περίπου 16 ώρες για να ολοκληρώσουν. Φυσικά υπάρχουν ενδιάμεσοι σταθμοί, που σου δίνουν αποδεικτικό στάσης, οπότε…δεν μπορείς να κλέψεις. Σίγουρα, οι συμμετοχές είναι περιορισμένες. Συγκεκριμένα δεν ξεπερνούν τους 15.000 συνήθως αθλητές, οπότε αν το έχεις αποφασίσει πρέπει να κάνεις εγγραφή άμεσα, εδώ

Δεν είσαι λάτρης του ice skating; Μπορείς να λάβεις μέρος!

Φυσικά η παγοδρομία λαμβάνει χώρα τον χειμώνα, και συγκεκριμένα Δεκέμβριο εως Ιανουάριο. Οι παγοδρόμοι, καλύπτουν την απόσταση κάνοντας πατινάζ στις όχθες από τα ρυάκια, και τα μικρά ποτάμια. Τι γίνεται όμως αν δεν έχεις εμπειρία στο ice skating? Μπορείς να δοκιμάσεις την διαδρομή το καλοκαίρι. Είτε με τα πόδια, είτε με το ποδήλατο (χερσαία) ή ακόμη και με καγιάκ, μόλις λιώσει ο πάγος. 

Τι να προσέξεις

Αρχικά οι περισσότεροι συμμετέχοντες είναι μόνιμοι κάτοικοι. Τι σημαίνει αυτό; Πως έχουν απόλυτη εξοικείωση με το άθλημα. Σου θυμίζουμε ότι πολλοί Ολλανδοί από μικρή ηλικία, ασχολούνται είτε με ποδηλασία, είτε με skateboarding κάνοντας τους ισχυρούς ανταγωνιστές. Αν επιλέξεις τον χειμώνα, πρέπει να οργανώσεις και την γκαρνταρόμπα σου. Το πατινάζ, ακουμπάει ταχύτητα 30 χλμ/ώρα, και ο αέρας για 12 ώρες, δεν θα είναι σύμμαχος σου. Το καλοκαίρι, τα πράγματα, είναι πιο εύκολα και σε κάθε περίπτωση μπορείς να απευθυνθείς σε γραφεία που διοργανώνουν την απόδραση. 

Ο γύρος των 11 πόλεων στην Ολλανδία…

…Αποτελεί μια καλή ευκαιρία να επισκεφτείς την περιοχή Bolsward. Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις το δημαρχείο της περιοχής, πλατείες με σιντριβάνια και ναούς. Αρκετοί ναοί έχουν αναπαλαιωθεί και διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Μέχρι σήμερα, διατηρείται και είναι επισκέψιμο του σπίτι του ποιητή Gysbert Japicx

Διάβασε ακόμη!

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *