Αργοστόλι: Η πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς.

argostoli protevousa kefalonias

Από το 1957 μέχρι και σήμερα,  το πανέμορφο Αργοστόλι αποτελεί την πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς. Βρίσκεται στο Ιόνιο πέλαγος και θεωρείται μία από τις πιο όμορφες επαρχιακές πόλεις της χώρας μας με ανεπτυγμένη ρυμοτομία άνετους δρόμους,  και έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς. Το Αργοστόλι ως πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς,  είναι η πρώτη μεγαλύτερη περιοχή του νησιού.  συνδέεται με φεριμπότ με το Ληξούρι το οποίο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη περιοχή της Κεφαλονιάς. Το αποστέλλει η πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς,  είναι σε δεκάδες λόφο στο περιβάλλον τον Kουταβο.  O Kούταβος είναι η γνωστή η λιμνοθάλασσα που περιλαμβάνει και το φυσικό λιμάνι  της περιοχής 

Το Αργοστόλι ανά καιρούς

Το Αργοστόλι έχοντας βιώσει σημαντικές σεισμικές καταστροφές με την μεγαλύτερη του 1953 έχει υποστεί αρκετές μεταβολές.  έως τότε  στο Αργοστόλι θα συναντούσες αρχοντικά με ιδιαίτερη διακόσμηση,  και μία πόλη αρκετά ξεχωριστή από οποιοδήποτε άλλο νησί της Ελλάδος.  σε όλη την έκταση του υπήρχαν εκκλησίες σε κεφαλονίτικο ρυθμό. Δυστυχώς λόγω της σεισμικής καταστροφής,  στο Αργοστόλι,  η πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς,  αναδομηθεί και μετά το 1953. Μετά τον σεισμό, σημαντικά κτίρια κατάφεραν να διατηρηθούν μετά τις απαραίτητες εργασίες. Σήμερα καλοδιατηρημένα νεοκλασικά  και δρόμοι που αποτελούν το οδικό δίκτυο του Αργοστολίου,  υποδέχονται κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες. 

Το Αργοστόλι σήμερα

Το Αργοστόλι μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1953  έχει επάνω δομηθεί επιτυχώς.  η πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς με σύγχρονη και κοσμοπολίτικη πλέον αρχιτεκτονική,  σφύζει από επισκέπτες ειδικά τους θερινούς μήνες. Με λιθόστρωτος πλατείες,  και καλά διατηρημένους κήπους,  το Αργοστόλι συγκαταλέγεται στις 20 πιο γραφικές πόλεις της χώρας.  Η Κεντρική Αγορά που περιλαμβάνει δεκάδες καταστήματα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης την γνωστή πλατεία βαλλιάνου. 

Αξιοθέατα  στο Αργοστόλι, Κεφαλονιά

Το Αργοστόλι ως πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς που έχει παίξει καθοριστικό ρόλο παλαιότερα,  περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος αξιοθέατων.  δεκάδες μνημεία κτίρια και μουσεία που σώζονται έως και σήμερα μαρτυρούν την ιστορία της πρωτεύουσας της Κεφαλονιάς.  επιγραμματικά παρακάτω:

  • Φάροι του Φισκάρδου: Βρίσκονται στη βορειοδυτική Ακτή της περιοχής,  από την εποχή των Βενετών
  • Οικία Μαρίνου Φωκά: Γνωστό και ως μέγαρο,  που αποτελείται  από  αρχοντικό  νεοκλασικό 
  • Γέφυρα Δεβοσέτου: Πέτρινη γέφυρα που κατασκευάστηκε το 1813, Και έχει μήκος ενός χιλιομέτρου
  • Θέατρο Αργοστολίου ο κέφαλος: Πρόκειται για τη μεγαλύτερη Θεατρική Σκηνή που διαθέτει η πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς.
  • Κάστρο Αγίου Γεωργίου:  Πετρόκτιστο κάστρο λίγο έξω από την πόλη της Κεφαλονιάς.
  • Μνημείο Εθνικής Αντίστασης:  Μνημείο Αφιερωμένο στους πεσόντες της Κεφαλονιάς.
  • Λιθόστρωτο:  μία από τις πιο γνωστές περιοχές της πρωτεύουσας της Κεφαλονιάς.  γεμάτο καφετέριες εστιατόρια και μπαρ.
  • Άγαλμα Νίκου Καββαδία:  Προτομή αφιερωμένη στον μεγάλο ποιητή Νίκο Καββαδία.
  • Πλατεία Καμπάνας:  ιστορικής σημασίας πλατεία στο Αργοστόλι,  για το άγνωστο ολοκαύτωμα του Libro d’ Oro.

Διάβασε ακόμη!

Show 2 Comments

2 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *