Ελβετία: Φεστιβάλ αερόστατου

Ελβετία: Φεστιβάλ αερόστατου

Η αλήθεια είναι ότι μας γεμίζει λιγότερο περισσότερο η εξερεύνηση μιας χώρας ή πόλης με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Όταν λοιπόν βρεθείς στην Ελβετία, άσε τα τρενάκια της πόλης και τις βόλτες με το ΜΕΤΡΟ. Δώσε λίγο από τον χρόνο σου στο φεστιβάλ αερόστατου! Πρόκειται για έναν πραγματικό πολύ ξεχωριστό τρόπο περιήγησης στις Άλπεις. 

Ταξίδι με αερόστατο

Όσο και αν σου κάνει εντύπωση με το αερόστατο μπορείς να κάνεις μια αρκετά μεγάλη διαδρομή. Αρκεί να υπάρχουν άνεμοι στην περιοχή, για ν μπορείς να κινηθείς. Έτσι η περιοχή Σατό Ντε στην Ελβετία λόγω του το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου κυριέυεται απο ανέμους είναι ιδανική! Ταξίδεψε με αερόστατο και μαγέψου από τις χιονισμένες Άλπεις ή επέλεξε μια νυχτερινή πτήση για μια πραγματικά μοναδική εμπειρία. 

Το φεστιβάλ αερόστατου στην Ελβετία

Την περιοχή Σατό Ντε φυσικά μπορείς να την επισκεφτείς κάθε μήνα του έτους. Το καλοκαίρι θα την απολαύσεις καταπράσινη και το χειμώνα λευκή και παγωμένη. Αν όμως βρεθείς στην Ελβετία τον Ιανουάριο (μετά τις 17) μην χάσεις το φεστιβάλ αερόστατου. Θα απολαύσεις ορισμένες εναέριες επιδείξεις που θα νομίζεις ότι είναι χορογραφίες στον αέρα. Άλλα δρώμενα όπως διαγωνισμοί και αγώνες, λαμβάνουν επίσης χώρα στο φεστιβάλ, που διαρκεί περίπου 7 ημέρες κάθε έτος. Φυσικά στην περιοχή λειτουργεί και μουσείο! Με τι θέμα βέβαια; Το αερόστατο! Στο φεστιβάλ αερόστατου στην Ελβετία θα συναντήσεις εκατοντάδες συμμετέχοντας από 20 χώρες που βρίσκονται στην περιοχή για το ξεχωριστό αυτό γεγονός. 

Πάρε μέρος στο επόμενο φεστιβάλ αερόστατου

Η 43η έκδοση αυτού του μοναδικού γεγονότος στις Ελβετικές Άλπεις θα πραγματοποιηθεί από 22 έως 30 Ιανουαρίου 2022! Για να μπεις στον υπαίθριο χώρο θα πληρώσεις περίπου 4 ευρώ ενώ για να κάνεις μια πτηση περίπου 100ευρώ/άτομο. Αν συνδυάσεις με ολιγοήμερη απόδραση το φεστιβάλ στην περιοχή θα βρεις ξενοδοχεία και εστιατόριο. Μπορείς να  βρεθείς λοιπον στο Château-d’Oex με δικό σου μεταφορικό μέσο ή τρένο. Ειδικά την περίοδο του φεστιβάλ τα δρομολόγια είναι αρκετά συχνά. 

Διάβασε ακόμη!

Show 1 Comment

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *