Γρίπη στο αεροπλάνο! Πως να προστατευτείς

προστατευτείς γρίπη αεροπλάνο

Με αρκετούς ιούς να κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια, είναι βέβαιο πως σε απασχολεί μια πιθανή ασθένεια. Ακόμη και αν έχεις κανονίσει περι ταξιδιωτικής ασφάλισης, οφείλεις να είσαι προσεκτικός. Ξέρεις ότι η επιβίβαση ενός ατόμου με γρίπη στο αεροπλάνο, είναι πολύ πιθανή, αλλά εσύ δεν ξέρεις πως να προστατευτείς. Υπάρχουν όμως πολύ απλοί τρόποι, ώστε να ρίξεις τις πιθανότητες σε μονοψήφιο! Μάλιστα, θα βασίσουμε αρκετά από τα παρακάτω σε πρόσφατη έρευνα.

Κάτσε στην θέση σου για να προστατευτείς -μερικώς- απο την γρίπη

Αρχικά ας υποθέσουμε ότι έχει επιβιβαστεί άτομο με γρίπη στο αεροπλάνο. Τις περισσότερες πιθανότητες να κολλήσει τις έχουν αυτοί που κάθονται δίπλα, μπρος και πίσω του. Μάλιστα εκεί οι πιθανότητες πλησιάζουν το 80%. Αν ο άρρωστος επιβάτης δε, δεν σηκωθεί από την θέση του, τότε αν κάθεσαι 3-4 σειρές μπροστά, οι πιθανότητες πέφτουν στο 3%. Εμείς σου προτείνουμε να μην σηκωθείς από την θέση σου, αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος. Έτσι, αν απορείς πως να προστατεύσεις από την γρίπη στο αεροπλάνο να ο πρώτο και πιο απλός τρόπος!

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες, “απολυμαίνουν” τα αεροσκάφη με φίλτρα αέρα, ακόμη και κατά την πτήση!

Επέλεξε την θέση σου στο αεροπλάνο

Αν πρόκειται να ταξιδέψεις εποχή του βρίσκονται σε έξαρση οι ιώσεις, επέλεξε προσεκτικά την θέση σου. Τι εννοούμε; Με βάση πάντα την στατιστική έχεις σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να κολλήσεις αν βρίσκεσαι περίπου στην μέση και στο εξωτερικό μέρος του διαδρόμου. Ο λόγος; Έρχεσαι απλά “σε επαφή” με περισσότερα άτομα. Αντίθετα, αν επιλέξεις την τελευταία σειρά (πριν τις τουαλέτες) και προς την μεριά του παραθύρου μειώνονται σημαντικά. Επίσης, θα είσαι από τους πρώτους που θα αποβιβαστεί με την προσγείωση.

Απολύμανση στο αεροπλάνο

Ναι! Καλά φαντάζεσαι. Χωρίς να τηρείς τους κανόνες υγιεινής, τότε αυξάνεις τις πιθανότητες να κολλήσεις γρίπη στο αεροπλάνο. Το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών πριν και μετά την χρήση της τουαλέτας είναι απαραίτητο. Κατά διαστήματα μπορείς να χρησιμοποιείς τα αντιμικροβιακά τζελ, που θα πρέπει να στεγνώσουν στα χέρια σου! Αν απλά ρίξεις 1-2 σταγόνες, κάνεις μια εντριβή και σκουπιστείς με χαρτομάντηλο τότε…η δράση φεύγει. Χρησιμοποίησε υγρά μαντηλάκια με αντισηπτική δράση για να πιάσεις το πόμολο της τουαλέτας ή να απολυμάνεις πρόχειρα, το χερούλι της βαλίτσας.  Με την άφιξη, άλλαξε ρούχο, κάνοντας πιο πριν ένα ζεστό μπάνιο. 

Το μεγαλύτερο μέρος των ιών μεταδίδεται μέσω σταγονιδίων. Τα μάτια, το στόμα και η μύτη είναι οι περιοχές…υψηλού κινδύνου! Προσταυσέ τες! 

Κατάσταση S.O.S

Αν ο διπλανός σου βήχει ή φτερνίζεται επίμονα, μην πανικοβληθείς. Αν θεωρείς ότι ίσως ο συνεπιβάτης σου στο αεροπλάνο έχει γρίπη, προστάτεψε τον εαυτό σου! Προσπάθησε να μην τον κοιτάζεις καθόλου, και κάλυψε αν μπορείς τα χέρια σου. Έτσι, μειώνεις σημαντικά τις πιθανότητες να μεταφέρεις τον ιό στο σώμα σου. Φυσικά, το εντατικό πλύσιμο χεριών με νερό και σαπούνι ή αντισηπτικό είναι απαραίτητο. Τέλος, με την πρώτη ευκαιρία, άλλαξε ρούχα, καθώς δυστυχώς πολλοί ιοί παραμένουν ζωντανοί για αρκετές ώρες.

Αποφάσισε…

…Αν πρέπει να ταξιδέψεις με το αεροπλάνο! Και αν ανήκεις σε κάποια ευπαθή ομάδα, και υπάρχουν ιοί σε έξαρση προτίμησε να το μεταφέρεις. Ειδικά αν είσαι έγκυος, έχει βεβαρημένη ιατρικό ιστορικό ή είσαι άνω των 65 ετών, μπορείς να μεταφέρεις λίγες εβδομάδες μετά. Ακόμη, αν έχεις ο ίδιο συμπτώματα γρίπης, μην ταξιδέψεις. Έτσι δεν προστατεύεις μόνο τους άλλους, αλλά φυσικά και εσένα! Μην ξεχνάς φυσικά ότι είναι αρκετά σημαντική λόγω του co vid 19, η ταξιδιωτική ασφάλιση.

Μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση, λόγω co-vid 19 έχει το περιοδικό inside

Show 3 Comments

3 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *