Ιππασία, στο φαράγγι Grand Canyon

ippasia grand canyon

Αν το Rafting στο Grand Canyon, έχει ήδη μπει στο check list, σκέψου και για την ιππασία, στο Grand Canyon. Δεν σου κρύβουμε, πως δεν συνιστάται για άτομα με υψοφοβία ή άτομα με καρδιολογικά προβλήματα. Η ιππασία στο φαράγγι Grand Canyon, ή μάλλον η διέλευση με μουλάρι στο φαράγγι, θεωρείται από τις ιδανικότερες περιηγήσεις. Λόγω της διαδρομής έχεις την δυνατότητα με την ιππασία, στο Grand Canyon να το θαυμάσεις από ψηλά. Έτσι, μπορείς να εξερευνήσεις κάθε σημείο του φαραγγιού Grand Canyon. 

Ιππασία στο Grand Canyon

Η συνολική διαδρομή υπολογίζεται περίπου στις 3 ώρες. Θα διανύσεις συνολικά περίπου 18 χιλιόμετρα, με σκηνές που κόβουν την ανάσα. Πολλοί αναβάτες εγκαταλείπουν την διαδρομή για διάφορους λόγους. Μερικοί από αυτούς είναι η αφυδάτωση ή η αύξηση των υψομετρικών διαφορών. Παρόλα αυτά, η Ιππασία στο Grand Canyon θεωρείται από τους ιδανικότερους τρόπους για να το εξερευνήσετε. 

Προετοιμασία για το ταξίδι στο Grand Canyon

Θα πρέπει να μεταβείς στην Αριζόνα, με πτήση πιθανότατα από την Νέα Υόρκη. Η κράτηση σου, για την περιήγηση θα πρέπει να γίνει περίπου 12 μήνες πριν. Όσον αφορά των εξοπλισμό δεν απαιτείται κάτι ιδιαίτερο. Ελαφρύς ρουχισμός το καλοκαίρι, κρίνεται απαραίτητος. Ακόμη άνοιξη και φθινόπωρο, καλό είναι να έχεις μαζί σου και ένα αδιάβροχο. Να υπολογίσεις ότι η διαδρομή για την κάθοδο, είναι μόλις 3 ώρες αλλά συνήθως η συνολική διάρκεια μαζί με τις διανυκτερεύσεις θα είναι 3 ημέρες. 

 Πότε να πας 

Από τον Μάρτιο εως και τον Μάιο ή από τον Σεπτέμβριο εως Οκτώβριο. Το υπόλοιπο διάστημα τους θερινούς μήνες, το κλίμα είναι ιδιαίτερο ζεστό, και ίσως να ταλαιπωρηθείς, εως και να αφυδατωθείς. Αντίστοιχα τον χειμώνα, οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές και ίσως να μην το διασκεδάσεις. Άνοιξη και φθινόπωρο επίσης θα συναντήσεις ιδιαίτερα ζώα, κατοίκους της περιοχής. 

Κόστος

Το κόστος εξαρτάται κυρίως από τις διανυκτερεύσεις σου, στο φαράγγι Grand Canyon. Αν επιλέξεις ιππασία, στο Grand Canyon για μια ημέρα, για την διαδρομή των 3 ωρών, θα πληρώσεις περίπου 130€/άτομο. Αντίστοιχα αν διανυκτερεύσεις για δυο βράδια, τότε θα σου κοστίσει περίπου στα 1000€/άτομο.

Να θυμάσαι:

  • Μην τρομάξεις με τα αρπακτικά, όπως ο κόνδορας, να περνάνε απο πάνω σου.
  • Να έχεις φωτογραφική μηχανή που μπορεί να κρεμαστεί στον λαιμό σου. Θα χρειαστείς και τα δυο σου χέρια, για να ιππεύσεις το μουλάρι. Μπορείς να προτιμήσεις φυσικά μια Go Pro!
  • Το απόγευμα κατά την δύση, το θέαμα είναι μοναδικό. Οι ανακλάσεις στον ποταμό, σε ανταμείβουν για ό,τι έχεις μέχρι τώρα τραβήξει..
  • Σιγουρέψου πως οι πανοραμικές εικόνες, σου αρέσουν. Αν έχεις υψοφοβία, επέλεξε ίσως rafting, στο φαράγγι Grand Canyon.
  • Πριν προγραμματίσεις, την Ιππασία, στο φαράγγι Grand Canyon, επισκέψου αυτό!
Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *