Ολιγοήμερη απόδραση στο Αγκίστρι!

αγκίστρι

Το Αγκίστρι, περιλαμβάνεται στο σύμπλεγμα νησιών του Αργοσαρωνικού. Η απόχρωση μπλε και πρασίνου είναι χαρακτηριστικά του νησιού. Με υψόμετρο 300 μέτρων το Αγκίστρι, με την μικρή έκταση των 12 τ.χλμ, αποτελεί επιλογή για ολιγοήμερη απόδραση. Με μόλις 1200 κατοίκους το νησί, θυμίζει όαση, μιας και βρίσκεται τόσο κοντό από το λιμάνι του Πειραιά, και της Αίγινας. Το καλοκαίρι, κατακλύζεται από επισκέπτες που φτάνουν και τους 6.000. 

Το Αγκίστρι στην αρχαιότητα

Απο μικρά αρχαιολογικά ευρήματα, φαίνεται και υποστηρίζεται πως υπάρχει ζωή στο νησί του Αργοσαρωνικού, απο το 500 π.Χ. Η ονομασία του νησιού, πιθανό να συνδέεται αρκετά με την αρχαιότητα. Σε αρκετά κείμενα ο Πλίνιος και άλλοι ιστορικοί όπως ο Θουκυδίδης φαίνεται να αποκαλούσαν το Αγκίστρι, Κεκρυφάλεια. Όπως σώζεται, το Αγκίστρι, κατά τον πόλεμο της Τροίας, ήταν σύμμαχος της Αίγινας. Ακόμη και που δεν υπάρχουν ευρήματα από ανασκαφές στο νησί, υποστηρίζεται. Παρ’ όλο που δεν έχουν γίνει αρχαιολογικές ανασκαφές στο Αγκίστρι, υποστηρίζεται πως υπάρχουν στην θάλασσα, αρχαιότητες. Από το Αγκίστρι, είναι και η καταγωγή του αγωνιστής του 1821, Ιωάννη Αγκιστριώτη.

Πως να πας

Βρίσκεται μόλις 45’ απο τον Πειραιά, προς το λιμάνι του νησιού, την Σκαλά. Έτσι, μαζί με τα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού αποτελεί ιδανικό προορισμό για ολιγοήμερη απόδραση. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που το επιλέγουν ακόμη και για μονοήμερη εκδρομή. Το κόστος, για το δελφίνι, είναι περίπου στα 15€/άτομο. Λόγω της μικρής έκτασης του, δεν θα χρειαστείς αυτοκίνητο σίγουρα! Μπορείς αν θες, να επιλέξεις να νοικιάσεις ένα ποδήλατο, για τις πολύ μικρές διαδρομές στο νησί.

Αγκίστρι: Η σημερινή μορφή του

Το Αγκίστρι, είναι καταπράσινο, μιας και αποτελείται από πευκοδάση. Οι ελιές, και οι αμυγδαλιές συμπληρώνουν την πρασινομπλέ παλέτα του νησιού. Αν επιλέξεις για την απόδραση σου το Αγκίστρι, θα έχεις την δυνατότητα να διανυκτερεύσεις σε κάποιο απο τα καταλύματα. Το κόστος ξεκινάει απο τα 30€/ημέρα, αλλά την υψηλή περίοδο μπορεί να φτάσει και τα 60€/ημέρα. Δεκάδες ταβερνάκια, βρίσκονται στις πιο γνωστές περιοχές του νησιού. Αυτές είναι το Μεγαλοχώρι, η Σκάλα, το Μετόχι και τα Λιμενάρια. 

Αγκίστρι: Οι παραλίες του

Το Αγκίστρι, διαθέτει αρκετές παραλίες. Κάποιες από αυτές ανοργάνωτες και κάποιες οργανωμένες. Οι πιο δημοφιλείς, είναι:

  • Σκάλα: Κοντά στο λιμάνι του νησιού. Αποτελείται από άμμο και βρίσκεται στην ΒΑ πλευρά.
  • Άγιοι Ανάργυροι: Βρίσκεται πλάι στο λιμάνι της Σκάλας. Μεγάλη αμμώδης παραλία, με ξαπλώστρες, σε ένα από τα πιο τουριστικά μέρη.
  • Μεγαλοχώρι: Στην Βόρεια πλευρά του νησιού, αποτελείται από άμμο και βραχάκια.
  • Δραγονέρα: Πρόκειται για παραλία που αποτελείται από βότσαλα. Οργανωμένη, με καντίνα και πρόσβαση με το λεωφορείο. 
  • Απόνησος: Μοναδική παραλία, στα must του νησιού. Η πρόσβαση γίνεται από μια πλωτή πλατφόρμα.
  • Μαρέζα: Βραχώδης παραλία, με πεύκα, στην δυτική πλευρά του νησιού, στο χωριό Λιμενάρια.

Διάβασε ακόμη!

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *