Σαβόκα: Το μακάβριο Σικελικό χωριό

capuchin-catacombs

Θα έχεις ακούσει ότι η Σικελία αξίζει μια επίσκεψη, όσο είσαι…σε ενεργό δράση! Μεταφερόμαστε σε ένα αυθεντικό Σικελικό χωριό που ονομάζεται Σαβόκα. Μάλιστα, αν βρεθείς εκεί, θα παρατηρήσεις ότι ίσως σου φαίνεται γνώριμο. Δεν κάνεις λάθος, καθώς στο bar Vitelli, καθόταν ο Αλ Πατσίνο, στην ταινία Godfather. Πέραν όμως των σκηνών της διάσημης ταινίας το μοναδικό αυτό χωριό είναι γνωστό και για….τις μούμιες! 

Που βρίσκεται το μακάβριο Σικελικό χωριό

Το χωριό βρίσκεται Βορειοανατολικά της ΣΙκελίας, απέναντι από το ηφαίστειο της Αίτνα. Απέχει 170 χιλιόμετρα ανατολικά του Παλέρμου και περίπου 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μεσσήνης. Ο ιδανικότερες τρόπος για να φτάσεις στο ξεχωριστό αυτό χωριό είναι το αυτοκίνητο. Πριν ξεκινήσεις να θυμάσαι ότι πρόκειται για ένα πολύ μικρό χωριό, χωρίς ιδιαίτερες δυνατότητες διανυκτέρευσης και φαγητού. 

Η κρύπτη με τις μούμιες

Λίγο έξω από το μικρό χωριό θα συναντήσεις το μοναστήρι των καπουτσίνων. Κατεβαίνοντας στο υπόγειο θα βρεις μια αίθουσα που βρίσκονται 30 μουμιοποιημένα σώματα αρχόντων της πόλης. Προέρχονται κυρίως από τον 180 και 19ο αιώνα. Πολλοί από αυτούς όσο ζούσαν ηταν ιερείς, ιατροί ή πολιτικοί. Πάνω από τα σώματα είναι το όνομα και επώνυμο της κάθε μούμιας. Μουμιοποιημένα όμως σώματα ια βρει και στις κατακόμβες του Παλέρμο, στην μονή των Καπουτσίνων της περιοχής. 

Πότε να πας;

Αν είσαι σίγουρος ότι θες να δεις από κοντά το ξεχωριστό…χωριό μπορείς να το κάνεις όλο τον χρόνο. Το μεσογειακό κλίμα της Ιταλίας, μοιάζει με το ελληνικό. Καλοκαίρι, ίσως να ταλαιπωρηθείς με την ζέστη όμως. Στις 13 Δεκεμβρίου γιορτάζεται η προστάτιδα του χωριού Αγία Λουκία και θα έχεις την τύχη να θαυμάσεις παρελάσεις και εορτασμούς, στο μικρό χωριό. Αν θες να μπεις στην ειδική αίθουσα θα χρειαστεί να πληρώσεις, αλλά όχι αρκετά. 

Διάβασε ακόμη!

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *